0,5% kan det vara sant!

2024-08-01 | Nyheter

Tro det om ni vill, men vi har vart på lunchtrav! 7st till start och här kommer en snabb sammanfattning. Jag måste få i mig mat innan det bär av mot Solvalla och kvällstrav….

Gamlingen som är ung i kroppen? Illfindmywayhome slog till med en snygg seger utvändigt ledaren i händerna på Pelle Lennart!

Tjejerna Iron Lady Zet och Iga Zet fortsätter skolgången och är under inlärning fortfarande. 2a och 3a i en snabb avslutning.

3 hästar ut i nästa lopp, Iulius Zet, galopp men reparerade till ett 5e pris. Bearflyer fungerade inte i händerna på husse… galopp galopp. Vann loppet gjorde ändå stallet, Pelle och Iziah Zet! Som var tillbaka efter sjukdom.

Tanksen Bordeaux Face hade på pappret en bra uppgift. Om han skulle sköta sig som inte alltid är fallet, men idag kändes han underbar och vann med myyyyyyyycket krafter i behåll! Nöjd pilot och häst!

Som sagt, nu lunch och sen mot Solvalla för Ante och Double Deceiver!

och nu vet vi hur det gick på Solvalla också. Men först nå helt annat.

0,5% av den manliga populationen är avlägsna släktingar från Genghis Khan….. tydligen. Det får en att fundera på denna Genghis….. detta har jag läst och kan inte styrka troheten. Haha.

Forskning kring mitokondriskt DNA har visat på att över 0,5 % av alla nu levande människor kan bära hans gener. Det skulle innebära att 1 av 200 människor i världen härstammar från honom. Nästan 8% av männen i det forna mongolriket har i stort sett identiska y-kromosomer med en liten avvikelse (”markör”) som antas härröra från en av Djingis khans förfäder. Kromosomerna har spridits genom Djingis och hans söners stora harem och deras övergrepp mot kvinnor i de erövrade folken

jag googlade upp fakta åt er. Totalt onödigt vetande, men nog kommer jag kolla om jag ser Genghis i folk jag stöter på.

Efter att se bilden har man ju redan några misstänkta !

Och nu till ”Valla” jo vi satt fast med båda hästarna. Så vi har krafter kvar till nästa träningspass! Ante såg fin ut och Double blir mysig att se utan skor nästa start.

Hörs!