Fredag.

2024-08-02 | Nyheter

Idag är det fredag. Jag har tränat Gamin Jaba, Tight Rein och Joe Juneau Zet. Sen tyckte jag att det var nog med körning för min del idag, jag gick in och tog en välförtjänt stödvila på soffan. Återhämtning är ett måste i ett samhälle mer stressat än ett aggressivt virus… orken kom tillbaka, sen blev det en timme i grävaren. Diken som behövde rensas. Jag känner redan nu att denna blogg är på väg att bli lika tråkig som denna dag var till nu då Mister Lion dök upp på liven. En häst till start, Martin, Maarit och Mister (De tre MMM) drog till Gävle och återvände hem med en seger. Denna storvuxna pojke har verkligen framtiden för sig! Han vann på nya rekordet 1.13,7!
Segern togs tillsammans med ett fjärde M, Magnus Djuse.

Imorgon är det V75 och vi har tre hästar till start, Olly Håleryd imponerade i första starten för oss, ny distans imorgon. Hon tog senaste loppet bra, ingen häst som utmärker sig i träning. Växer rejält på banan.

Jikken, imponerande senast, läget kan bli en fälla, men han är garanterad en fin resa. Det norska huvudlaget fortsätter vi med (nedfällbara skygglappar) lång distans har han grejat förr. Bra form.

Bramling, eller bergsfinken som han är döpt efter. Vi har ändrat lite på hans mat, tappade lite i vikt efter senaste loppet. Tycker att vi fått mer tryck i träning. Och jag kommer lätta honom i balansen. Inte mycket , men ändå. Jag har en fin känsla. Får se om den är rätt!

Fredag är en veckodag som i Norden är, enligt vissa forskare, uppkallad efter den fornordiskaguden Odens hustru Frigg. Andra forskare menar dock att den uppkallats efter gudinnan Freja, som eventuellt var samma gudinna som Frigg. Ni visste säkert redan detta.

Anmärkningsvärt är att stallet vunnit lopp samtliga dagar en vecka tillbaka! Starkt jobbat teamet! Tusen tack.

Hörs!