En lördag utan varningslampan!

2024-09-21 | Nyheter

Jag börjar med grävaren, jag fick grönt ljus att köra även fast varningslampan lös. Jag fortsatte med mina diken. Och helt plötsligt lägger allt av. Så 15ton maskin står alltså mitt på rakbanan med skopan ner i diket. Stressen att inte få bort maskinen innan fortkörning på måndag började kännas. Tänk att förstöra en hel träningsdag för ett dike. Men då kom han, Superman. Ni vet, mekanikern som man kan ringa när som helst, efter 3timmar av felsökning så började jag tvivla. Nu är det verkligen kört. Men varför tvivla när man har Johan! Han löste felet och nu slocknade även alla varningslampor! Maskinen spinner som en katt, så jag fixade diken samtidigt som jag kollade lite trav.

Och det blev återigen en bra dag. Double Deceiver, har haft en mellansäsong i år och jag har inte velat vässa upp honom nu när året lider mot sitt slut. En stark prestation med en 60/70% form. Avslutade med en 9 runda som 3a. Nästa år blir spännande. Ante la roque gör ingen besviken, han hänger med i alla tempon. Bra 6a.
Jikken! Vilken kille och vilken utveckling, då menar jag i psyket. Springa har han alltid kunnat men nerverna har vart på utsidan. Tänk när jag kan börja lätta honom. Han har lika skor nu som när han gjorde sin första start i livet. Väldigt tungt balanserad för att vara så högt upp i klassen. Gissar att han har ca 5/600gram per hov fram, det låter lite för någon som tänker häst, men i vår bransch kan 50gram vara skillnad på vinst och galopp.
Mi Amore Bros gjorde en stark prestation som 4a utan att riktigt komma in i loppet. Hon närmar sig slutet som tävlingshäst, hon kommer göra Mahala sällskap till avelsboxen.
D’apper straffade ut sig direkt och är fortsatt osäker. Men kapaciteten finns där. Vi jobbar vidare.

Strömavbrott över hela Furuby och hela närområdet som det känns…. Helt svart nu. Tänk om jag grävt av elkabeln som förser alla med ström… men det borde jag märkt. Ouff. Alltid något att stressa över.

Ett intetsägande lopp kördes i Mons, Go on boy stal det loppet, dom flesta byggde för vintermeetinget. Inget konstigt med det.

Periculum var 3a i ett större lopp på Hoosier Park igår, han fick tävla med skor då banan inte är bra där. Han är otroligt duktig.

Och apropå USA, jag kanske missat men jag har inte läst en text om kusken Brian Sears som verkar ha lagt handskarna på hyllan. En av dom bästa kuskarna ever?  och inte en text… men jag kanske har missat hyllningarna.

Kort och koncist

Hörs!