Redén funderar

2024-06-05 | Nyheter

Vad är nu detta, jo, här kommer jag skriva ner lite funderingar som jag tror kan hjälpa hästarna, travsporten och kanske något annat. Alltså inget negativt, ingen travpolitik eller annat tjat. Det löser media så bra ändå. Jag skriver efter eget huvud, utan lång skolgång, det kan stavas fel och bli en hel del grammatikfel, om ni är okej med det så fortsätt gärna läs. maila om ni tycker jag har fel i något. Mina funderingar kan komma när som helst, med långa och korta mellanrum. nu kör vi första funderingen.

Skrota defilering till vardagslopp och låt oss tränare bestämma när en häst ska få komma ut till banan, dock en bestämd senast tid och att man visat upp hästen för veterinär och gjort någon typ av provstart. Vill jag åka ut på banan med 8 minuter till start och förbereda min häst på det sättet så ska det funka. vill jag komma ut sent med en stressad häst för att underlätta att slippa ligga och dra i munnen och skapa onödig stress. Det jag säger är att systemet på Vincennes är fantastiskt bra och borde funka för oss här. Det är för hästarnas skull.

Sen segerintervjuer med kuskar, gör en kort sittandes i vagn och fokusera på ägarna i vinnarcirkeln, det är bra mycket roligare att höra en glad hästägare än en likgiltig catchdriver, visst det vinns lopp av övriga oxå… Då hinns värmningar med bättre (vi som värmer bakvarv) och vi kan visa upp hästarna på banan istället för en slinga utanför. Jag vill helst inte vända upp i rätvarv med rutinerade hästar då dom förknippar det med tävling och kan skapa en onödig stress. Många har börjat köra detta koncept på lunchtrav vilket är jävligt bra!

Som sagt, små korta funderingar som kan hjälpa hästarna  att må bättre