2022-09-03 | Övrigt

Två Propulsion-avkommor vann lopp på Solvalla under fredagens lunchtävlingar, dessutom slog Born Unicorn till med seger i snabbloppet i Bollnäs senare på kvällen.

Treåriga Mi Amore Bros (Propulsion) hittade till ledningen för tränare Redén och där försvarade sig stoet väl, trots tappsko sista biten. Mi Amore Bros har verkligen tagit loppen på rätt sätt i sommar. Michaela Magnusson sköter.

Sedan var det syn på Poleposition (Propulsion) som i skribentens ögon hade lite att bevisa efter en minst sagt frågeteckenframkallande insats sex dagar innan. Då vi tror att Poleposition är en ganska vettig treåring var det lite upp till bevis igår och han svarade på frågan genom att se underbar ut i ledningen vid seger på 1.14,6a/2.140 meter. En plusinsats, helt klart och det är Ninni Gardelin som tar hand om hästen.

Foto Leif Norberg/ALN Solvalla 220902

Ninni sköter även Born Unicorn (Raja Mirchi) som drog nytta av hård körning i täten i snabbloppet i Bollnäs på kvällen. Born Unicorns styrka fällde avgörandet sista biten och nu är han igång igen efter en kortare tävlingsfrånvaro.