Det var en gång…

2020-08-27 | Övrigt

Det här blir första inlägget sedan Stall Zets nya hemsida gått ”live”. Undertecknad har suttit några dagar och pillat och trixat för att försöka få till något vettigt av en modernare hemsida för stallet och det är under den här fliken saker om allt och det mesta kommer att ventileras. Dessutom ska det redogöras för hur det går för oss på banorna.

Så, vi kan börja där. Eller i Bollnäs, dit ett gäng hästar lastades under torsdagen och det blev en fin kväll med två segrar, båda styrda av Daniel. Redén lotsade Brambling (e. Bold Eagle) först i mål i ett treåringslopp och det var ledningen som gällde. Ellinor Wennebring sköter SRF Stables häst. Sedan tog Olsson tag i bitarna bakom egenägde Bridge Jumper (e. Red Hot Dynamite) och jag måste säga att hästen (och kusken) imponerade på mig. Tuff öppning till tät och stark häst på utsidan under slutrundan stoppade inte Bridge Jumper idag och det är Michaela Magnusson som passar honom till vardags.

Olsson är en man att lita på och jag har sällan stött på en människa som alltid ställer upp så ofta om man behöver hjälp. För några veckor sedan behövde en av sommarjobbarna avbryta jobbet mitt i veckan, av logistiska skäl och vi stod där utan någon egentlig ersättare. Så jag hoppade in. Det är lägen jag gillar, när man får jobba med hästarna utan att jag måste, utan mer för att det behövs och för att jag kan. Kruxet är att jag fått en enorm respekt för djuren på äldre dar. Många år som hästskötare och lärling spelar liksom ingen roll. Vi kan kalla mig hästrädd, det låter roligare och då slipper andra säga det bakom ryggen på mig, även om det i sanningens namn är en drastisk stämpel jag satt på mig själv. Hur som, jag tog tag i ett stall, men meddelade också att jag INTE skulle köra några jobb. Så Olsson tillfrågades och han säger alltid ja. Så jag skottade boxar, selade och fixade marktjänsten medan Olsson svingade sig upp, för att senare meddela, lite på skoj, lite på allvar, att Jackpot Tooma minsann inte skulle förlora nästa gång han startade. Och efter nästa tur var en av tvååringarna värd att se upp med i amerikanska storlopp nästa år…och innan sista turen hann han med anekdoten om när han själv körde lopp på The Red Mile i Lexington för en himla massa år sedan. Egentligen vill jag inget med denna text, mer än berätta att det blir ren glädje i kroppen när han får vinna lopp med sin häst idag.

Jackpot Tooma startar på lördag.

Kanske hör vi av oss innan dess.

Th