Dubbel BC

2020-11-09 | Övrigt

Foto: Martin Langels/ALN
Sundbyholm 20201108
Breeders’ Crown Final 2020, Mister Hercules & Örjan Kihlström, Daniel Redén

Det blev en bra dag när Breeders Crown-finalerna avgjordes i Eskilstuna under söndagen. Före det har det varit ganska trögt och allmänt mörkt för stallet, men styrkan teamet visade igår tar vi med oss in i 2021.

Bokli Rapp har tjusat oss med tre raka segrar under hösten, vilket förstås känns otroligt roligt. Ulf Ohlsson har kört hästen vid samtliga segerlopp och en annan ”skymundan-häst” i stallet som noterat tre raka triumfer på sistone är D.Day Zet. Lina och Lina, Persson och Pergenius är skötarna bakom dessa hästar.

Ninni Gardelins Dwayne Zet vann V75-lopp under lördagens omgång på Sundbyholm och som om det inte var nog så fick hennes Mister Hercules också visa att han verkligen tillhör kulltoppen genom att vinna BC-finalen på 1.12,2a/2.140 meter igår. 1,6 miljoner kronor ramlade in på hästens konto och visst ser framtiden spännande ut för hans del. Innan dess hade Milady Grace och Golden Tricks ordnat en dubbel i de fyraåriga stonas drabbning. Från tredje respektive fjärde utvändigt rundade de båda stona motståndarna och för Milady Grace blev det andra gången i år som hon tjänar en miljon koronor eller mer i storlopp. Hon slutade som bekant tvåa i Derbystoet.

Stallet har kört in över 40 miljoner kronor under 2020, vilket är helt fantastiskt. Banorna har varit mer eller mindre okörbara under flera veckor den senaste tiden, men som tur var så hann vädret slå om lagom till Breeders Crown och vi fick tillräckligt att träna på de sista tio dagarna innan storloppen. Och det kunde inte gå bättre. Fantastiska hästar, fantastisk personal som bidrar till framgångarna.

Vad beträffar Propulsion. Ja, han ska åka till Amerika för att jobba som avelshingst och Daniel slängde ur sig att alla som vill komma och säga hejdå ska få göra det. Datum om när det blir aktuellt kommer att annonseras här och på stall Zets instagramkonto.

Milady Grace: https://www.atgplay.se/lopp/20201108-eskilstuna-v75?id=2

Mister Hercules: https://www.atgplay.se/lopp/20201108-eskilstuna-v75?id=7