Fyra pinnar på Solvalla

2020-08-10 | Övrigt

Vilken kväll det blev på Solvalla!

Nu var Don Fanucci Zet dagens kanske mest intressanta häst från stallet, men galopp i första kurvan spolierade hans chanser att vinna och dagens lopp var ett test på hur han skulle klara av barfotabalansen. Ett bättre test gick knappast att hitta ett par veckor innan Derbykvalen, dessutom i ett lopp utan spel. Det var i alla fall inget fel på hästen, om någon vill tro det.

Så, det rullade på fint under resterande del av kvällen och det blev seger för Milady Grace (e. Ready Cash) efter tidig ledning i ett medeldistanslopp. 1.12,8/2.140 meter är ingen bluff och det är Caroline Närström som sköter stoet.

Moses (e. Pastor Stephen) ångade på i tät över 2.640 meter och kom hem på 1.13,1 utan att vara tom i mål. Jenny Sundin sköter femåringen som besitter väldigt hög kapacitet.

Golden Tricks (e. Trixton) brottades med besvärligt utgångsläge och aningen hett temperament i ett fyraåringslopp för ston, men kunde trots det hitta till front varifrån hon var kalasfin på 1.12,1a/2.140 meter. Michaela Magnusson passar.

Och Michaela fortsatte på vinnarspåret även i det avslutande loppet där Hilltop Hawk (e. Muscle Hill) tog karriärens första viktoria efter spårsnål resa under första rundan. Hilltop avgjorde snyggt utvändigt ledaren och vann på 1.15,3/2.140 meter. 

En fantastisk kväll för stallet och hästarna står för enorma prestationer för tillfället. Det är extremt roligt att det rullar så bra och personalen (inklusive alla sommarvikarier som funnits med i laget under de senaste månaderna, plus killen som hoppade in som extrapersonal under slutet av förra veckan – för övrigt en mycket känd tidigare lärling som ser ut att vara på väg mot comeback i sporten (en nyhet)) gör ett grymt starkt jobb varje dag. Tack alla!