Honey i Derbystoet

2021-09-05 | Övrigt

Born Unicorn (14/8), Geronimo d’Hello (16/8), Faeza Zet (16/8), Glamorous Rain (20/8), Bertha (23/8), Brambling (24/8) och Summit In Sight (25/8) är hästarna som segrat sedan senaste inlägget och undertecknad kan bara be om ursäkt över den smått obefintliga närvaron på hemsidan de senaste tre veckorna, men ni vet hur det är. Livet pågår och allt är inte jobb. Det finns bortförklaringar, förklaringar och anledningar till varför saker sker eller inte sker och ärligt talat så spelar det väl ingen roll för världsfreden om jag missat några veckors uppdatering på hemsidan?

Just nu känns det inspirerande att slå lite på tangentbordet och jag undrar om det inte vore på plats med lite mer interaktion runt denna digitala mötesplats? Vi är ju ändå några (skulle tro att just du som läser detta är en av 171 personer som gör just det, läser detta inlägg) som gillar trav och någon finurlig quiz eller rent av tävling skulle vi kunna anordna med en Propulsion-halsduk som pris. Portot står vi för till den som vinner tävlingen som ännu inte finns.

Hur som helst. Eller förresten…”I huvudet på…” lovade jag er för, typ två månader sedan och ännu inget nytt inlägg. Nytt avsnitt kommer, så småningom.

Hur som helst, Derbystoet med två miljoner kronor till vinnaren avgjordes idag och tro det eller ej, men stallets lilla ballerina Honey Mearas (Readly Express) gjorde det igen och man kan i alla fall säga att hon inte behöver be om ursäkt för triumfen. Tredjespår till dödens stoppade inte den tappra damen som avgjorde mot en lika tapper Global Brilliance sista biten. Just dessa två ston gjorde ju upp om segern redan i uttagningen, då blev det fördel David Perssons häst och det var väl helt enkelt så att just det uttagningsloppet var väldigt tufft, med två otroligt bra ston som slogs sida vid sida då…och idag. 1.11,5a/2.140 meter efter utvändig löpning är inte dumt och Honey Mearas måste nog kallas drottningen i den svenska fyraåringskullen.

Loppet ser du här och det är Caroline Närström som sköter stoet.

Born Unicorn (Raja Mirchi) fortsätter att övertyga och tog nu tredje raka segern och den sjätte för året. En grym utveckling har skett med den här sjuåringen som lär synas i högsta divisionen i V75 inom kort. Ninni Gardelin sköter.

Vi drar en quiz på en gång. Med vilken häst vann Daniel Redén (som kusk) sitt första V75-lopp som egen tränare? Själv har jag ingen aning men jag kommer att chansa på ett svar ändå.
Skicka svaret på mail till hedlund@stallzet.se

 

//Thedlund