Magnifik onsdag på Solvalla

2022-06-23 | Övrigt

Tre hästar till start, lika många vinster blev facit när Solvallas trevliga ”midsommarvecka-omgång” avgjordes på onsdagen. Mister Hercules (Trixton) får ursäkta en aning även om hans insats i ett femåringslopp mot tuffa hästar var femstjärnig. Örjan Kihlström hittade till ledningen i snabb öppning efter drygt 500 meter och i tuff fart drog Trixton-sonen på, för att till slut svara på ryckgrejerna och stega undan på 1.11,0a/2.140 meter. Ninni Gardelin jublade av glädje, för det är hon som sköter hästen.

Stall Zet fick frågan tidigt i år, eller kanske rent av under fjolåret, om viljan fanns att vara med och instifta ett nytt fyraåringslopp för ston den här dagen och vi hoppade på tåget. Nu slutade Prix Diana Zet med seger för egenägda Glamorous Rain (Muscle Hill) som från ledningen höll undan till säker seger värd 400.000 kronor. Jenny Sundin sköter om Glamorous Rain.

Francesco Zet (Father Patrick) förlängde segersviten i Prix Readly Express, som i år var extra kryddat med en vinstsumma till segraren på 600.000 kronor. Francesco Zet höll tuff fart i ledningen, men kunde ändå, i icke ansträngd stil stega undan till lätt vinst på 1.11,4a/2.140 meter. Carolina Persson gör jobbet bakom kulisserna med den här fyraårige pojken.

Vi tackar för allt vi fick uppleva idag. Det var magnifikt på alla sätt.