Trippel i Visby

2022-08-04 | Övrigt

Debutanten Mahala (Propulsion) gjorde en bra insats när Visby körde tävlingar på onsdagen. Från start till mål ledde det treåriga stoet ett lopp med 40.000 kronor till vinnaren och segern blev mycket enkel. En bra debut. Jenny Sundin sköter.

Sedan var det dags för Jikken (Propulsion), som gick ett ganska tufft lopp till stor del utvändigt och ändå kunde slå sig förbi till vinst på starka 1.13,7a/2.140. Det här var hästens tredje raka triumf och enligt kusken var det heller inte tomt i mål, så visst känns framtiden spännande för den här treåringen. Synne Nybö heter skötaren.

Och så slog Missle Hill (Muscle Hill) till med årets första seger i Gotlandslöpningen över medeldistans. Från dödens var sjuåringen starkast och segertiden blev fina 1.11,4a/2.140 meter. Ellinor Wennebring tar hand om Missle.

Under måndagens tävlingar i Rättvik vann också treårige Global Dandy (Bold Eagle) i karriärens andra start. Tränaren själv satt i vagnen och körde runt två varv på kilometertiden 1.15,0/2.140 meter, på en bana som klassades som något tung. Maarit Mäkelä sköter.